tiistai 7. tammikuuta 2014

Neuvolalääkäriä, ristiäisvalmisteluita ja muita kuulumisia

Tänään oli 2kk neuvolalääkäri. Poika oli taas kasvanut HURJASTI. Painoa on jo n. 5,5 kg ja pituuttakin 57,5 cm. Ei ihme että 56 koon vaatteet alkavat käydä pieneksi! Kaikki oli muutenkin hienosti. Tuntui hyvältä lukea neuvolakortista "voinut hyvin, kasvaa hyvin, kehitys normaalia, terve". Nyt olisi pitänyt antaa rotavirusrokote, mutta koska tällä viikolla on ristiäiset ja tuo suun kautta otettava rota saattaa aiheuttaa mahavaivoja, päätettiin siirtää rotan otto ensi viikolle. Mahavaivoja kun pojalta löytyy jo muutenkin.

Ensi maanantaina pääsemme hakemaan vakuutustakin pojalle. Mehän emme ottaneet odotusajan vauvavakuutusta, koska tytön kuoleman jälkimainingeissa totesimme sen olleen täynnä porsaanreikiä. Kun sitä oikeasti silloin olisi tarvinnut,  se oli yhtä tyhjän kanssa. Terve vauva kun kuolee syntymän jälkeen, vakuutus ei korvaa mitään. Noh, olen ollut tyytyväinen ratkaisuun nyt pojan kohdalla. Virustauti hoidettiin hyvin sairaalassakin ja muuta lääkärintarvetta ei ole ollut. Haluan kuitenkin nyt 2kk iässä tuon vakuutuksen hakea. Sairastelukierteet kun näkyy olevan yleisiä sitten päiväkoti ja kouluaikana, joten helpompi on sitten käydä aina yksityisellä. Ja toki nyt myös vauva-aikana.

Ristiäisjärjestelyiden kanssa on ollut hulinaa. Huh, enpä tajunnutkaan mitä kaikkea pitää muistaa hoitaa. Ja jotenkin kaikki on nyt jäänyt viimeiselle viikolle. Huomenna meille tulee minun vanhemmat ja anoppi. Leipomista nimittäin riittää ja poikakin olisi hoidettava. Hyvä siis että paikalla on apukäsiä. Toissapäivänä suunnittelimme ystävän kanssa juhlapaikan pöytien koristelut ja tänään pitääkin käydä tilaamassa kukka-asetelmat kastepöydälle ja tarjoilupöydälle. Kastemekko on minun suvun perintöä, se on ollut minun lisäkseni veljieni, serkkujeni ja veljenpoikien päällä. Äitini on tehnyt kasteliinan ja juhlapuvun pojalle, kastemalja tulee miehen suvun puolelta.

Hassusti ristiäiset ovat alkaneet jännittää. Meneekö kaikki hyvin, mitä ihmiset tuumaavat nimestä, ehdimmekö tehdä kaiken... Työhöni on ennen äitiyslomaa kuulunut paljon tapahtumatuotantoa, joten yleensä omatkin juhlat ovat hoituneet samalla rutiinilla. Nyt kuitenkin huomaan että kun olen useamman kuukauden ollut ilman aikatauluja, nämä viime hetken järjestelyt ja tiukat aikataulutukset vähän stressaavat. Hohoi, missä olet sisäinen tapahtumatuottaja? Pitänee kaivaa se nyt vielä viime metreillä esiin :).

Muutoin arki rullaa ihan kivasti.  Juu, myönnän että olemme miehen kanssa koko ajan väsyneempiä ja yöheräämiset tuntuvat joka yö vaikeammilta. Onneksi väsymys ei ole vielä vaikuttanut päivän jaksamiseen. Edelleen jaksan hyvin puuhailla pojan kanssa, tehdä kotitöitä ja käydä vaunuttelemassakin. Ja toivo elää että yöheräämisetkin iän myötä vähenisivät. Tällä hetkellä viimeinen tankkaus ennen yötä on puoliltaöin, yön aikana herätään kahdesti ja aamun ensimmäinen syöttö on noin seitsemältä. Viime yönä tosin tapahtui joku ihme, poika nukkui putkeen klo 22-02! Ja eivät ne yöt pahimpia ole, vaan nukutus klo 21-00 välillä. Yleensä tuohon väliin mahtuu paaaaaljon kitinää, itkeskelyä, hyssyttelyä, tutin nostoa, syöttöjä ja ties mitä. En tiedä minkä kikka kolmosen keksisi, että nukuttaminen sujuisi jouhevammin...

Poika on edelleen (tietenkin!) maailman ihanin. Joka aamu poju väläyttää niin hurmaavat hymyt äidille ja isälle että kyllä väsymys unohtuu heti. Paljon poika jo hymyilee ja äänettömästi nauraa, se on ihanaa. Vähän jo osaa keskustellakin :). Sitterin lelukaaressa roikkuvat pehmolelut ovat paras juttu tällä hetkellä, niiden kanssa naama on näkkärillä koko ajan ja ääntä tulee! Ilmeisesti poika kertoilee leluille aina tärkeimmät kuulumiset. On se niin ihana <3. Miten pientä ihmistä voikaan rakastaa näin paljon. Nyt tiedän mitä tarkoitetaan äidinrakkaudella.

Äidin murunen taitaa heräillä. Pitää siis mennä :)

9 kommenttia:

  1. Mä olen nyt tämän ensimmäisen korvatulehduksen kanssa tosi iloinen, että ehdittiin hakea vakuutus. Meille sitä ei taas raskaus aikana tällä kerralla myönnetty… Ja meillä ainakin maksaa kyllä itsensä takaisin.

    Ihanaa kastejuhlaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, itsekin jännitin että tuleeko nyt ensimmäisten 2kk aikana korvatulehduksia, allergioita tms.muuta mitkä sitten heti rajattaisiin vakuutuksen ulkopuolelle. Onneksi ei ole sellaisia tullut....

      Poista
  2. Onnea teille! Nukuttamisesta: mun kokemuksen mukaan mitään kikkaa ei välttämättä löydy. Noin neljän kuukauden iässä vain helpottaa ihan itsekseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla nukutusongelmatkin aika yksilöllisiä. Kaverin vauvalla kun alkoi nukutusongelmat juuri 4kk iässä :). Välillä tämä nukahtaa ihan kiltisti, välillä ei. Sen olen oppinut että yleensä itku tarkoittaa nukutusvaiheessa nälkää vaikka välillä tuntuu käsittämättömältä että sillä voi isojen maitoannosten jälkeen olla edelleen nälkä! :D

      Poista
  3. Ihana kuulla onnellisesta arjesta :)
    Mun kummitytön kohdalla nukuttamiseen auttoi perus kapalointi, siihen se pötkylä simahti vaikka aiemmin jaksoi taistella unta vastaan hyvinkin sitkeästi. Mutta, kaikkihan heistä on yksilöitä, toivottavasti sielläkin pian helpottaa. :)
    Ihanaa ristiäispäivää!

    -Tilliäinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapaloakin on koitettu. Poikaa ahdistaa se selkeästi. Tällä hetkellä parhaiten toimii yöpullo ennen nukkumaanmenoa, unilelu ja tutti :). Näillä mennään... Ja nyt on pari iltaa mennytkin mainiosti!

      Poista
    2. Mukava kuulla, että sujuviakin iltoja on! Niinhän sitä sanotaan, että kyllä jokaiselle hevoselle kengittäjä löytyy. Onneksi tuo on ohimenevää. :) ja ihana että olet säilyttänyt väsymyksestä huolimatta toimintakyvyn :)

      -Tilliäinen

      -Tilliäinen

      Poista
  4. Moikka. Oon lukenut kaikki sun tähän astiset postaukset ja en voi muuta sanoa kun että ihailen sua, oot vahva persoona. Mutta olis mulla paljon kysyttävääkin.. Menetin seitsemän viikkoisen poikani kuukausi sitten, kätkyt kuolema, minun vieressä. Elvytimme poikaamme mieheni kanssa molemmat kun odotimme ambulanssia 20 minuuttia, kun ambulanssi tuli, poikamme oli jo niin kylmä että ei ollut enää toivoa elvyttää ja kun oli kerran kätkyt niin siitä meidänkään tekemästä elvytyksestä ei ollut hyötyä.. Vauva oli harkittu ja yritettiin häntä 1,5 vuotta kunnes näin testissä yhden tumman viivan ja yhden todella haalean viivan. Onko väärin että vaikka on kulunut vasta kuukausi pienen enkelimme poismenosta, olen lähes normaali? Itken iltaisin ja puhun pojalleni mutta päivisin kaikki on ok, välillä myös päivällä itken. Iltaisin mietin että miten voin olla jo nyt normaali, en saisi olla, mun kuuluis itkeä ja huuta ja raivota, en vaa sais olla normaali, vai saanko? Enkö osaa surra oikein poikamme kuolemaa? Enkö tajua sitä vieläkään että hän on pois eikä tule koskaan takaisin? Vaikka elvytin häntä 10 minuuttia, vaikka tunsin hänen kylmyyden ja jäykkyyden.. Pystyn puhumaan siitä lauantai aamusta kun herään siihen ku mies tulee kotiin ja huomataan että vauvan nenästä ja suusta on tullut verta, onko tää oikeesti normaalia?! Enhän satuta meidän pientä poikaamme sillä että pystyn nyt jo olemaan lähes oma itseni?
    - Venla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osanottoni suruusi. Kaikki tavat surra ovat oikeita etkä varmasti satuta mitenkään vauvaasi. Itse en tuossa vaiheessa surua ollut täysin ymmärtänyt tapahtunutta, elin shokkivaiheessa. Suru kyllä tulee näkyvämminkin päälle, kun sen aika on. Toivottavasti uskallat kohdata ja käsitellä kaikkia tunteita, oli ne millaisia tahansa. Se ainakin auttoi minulla, pääsin surussa ns.eteenpäin. Päätin, että hyväksyn kaikki tunteet sellaisina kuin ne tulevat.

      Anna surulle aikaa ja luota siihen että olet pojallesi paras mahdollinen äiti. Hän varmasti tietää miten paljon häntä rakastat. Oletko käynyt lukemassa Musta joulu blogia? Blogin kirjoittaja myös menetti poikansa kätkytkuolemalle.

      Voimia sinulle ja miehellesi!

      Poista