keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Into - mikä ihana tunne

Innostuminen on oikeasti ihana tunne. On niin helpottavaa huomata, että edelleen innostun asioista ja uskallan suunnitella kaiken näköistä.

Töissä on ollut aika kova kiire, mutta kaikkea uutta on suunnitteilla niin paljon että välillä en meinaa housuissani pysyä. Olen töissä kulttuurialalla ja onnekseni varsin ennakkoluulottomassa ja rennossa työympäristössä. On ihanaa, että työpäivät ovat nykyään myös iloa tuovia ja antoisia, eikä vain ja ainoastaan se pakopaikka surusta. Aikaisemmin määritin itseäni nimenomaan työn kautta. Nykyään työ ei niinkään tee minusta sitä mitä olen, mutta kyllä se taas mukavaa sisältöä ja onnistumisen kokemuksia elämään tuo.

Lisäksi olen innolla alkanut suunnittelemaan kylppäriremppaa, joka meille on tulossa kesällä. Uutta sisustusta on tulossa myös muutamaan muuhun huoneeseen. Välillä mietiskelen, että onko tämä vain jotain korviketta ja ns. sijaistoimintoa sille aktiiviselle suremiselle, mutta enpä tiedä. Kyllä oikeasti tuntuu että molemmille on aikansa ja paikkansa. Harva se ilta edelleen nukkumaan mennessä itkettää, mutta kyllä päivisin intoa ja iloakin piisaa. Nyt tiedän, mitä se tarkoittaa, että suru muuttaa muotoaan ja siitä tulee eri tavalla osa elämää.

Olen aloittanut kevään aikana uusia harrastuksia. Virkkaaminen ja kutominen ovat oikeasti koukuttavaa hommaa ja siinä saa mukavasti samalla joko ajatella kaikenlaista tai ihan vain tyhjentää päätä. Samalla saa kotiin kaikkea kivaa ja käsin tehtyjä lahjoja läheisille. Hiihtämisenkin löysin uudestaan näin kolmenkympin korvilla ja eihän se niin tuskaa ollutkaan mitä muistot antoivat olettaa. Oikeastaan aika nautinnollista hikoilua.

Vaikka väsymystä onkin havaittavissa (vähän liiaksikin välillä), niin tällä hetkellä minulla oikeastaan pyyhkii ihan ok. Ei, se ei tarkoita sitä ettenkö olisi enää surullinen, mutta kuten sanoin, suru on nyt enemmänkin osa elämää eikä niin päin että elämä on pelkkää surua.

Täytyy myöntää, että vähän tuo toukokuu on jo alkanut pelottamaan. Enää kaksi ja puoli kuukautta tyttäremme 1-vuotispäivään! Miten nopeasti aika onkaan mennyt. Näin etukäteen on suuri arvoitus, miltä tuo toukokuu tulee tuntumaan. Niin paljon erilaisia muistoja liittyy tuohon kesän aloittavaan kuukauteen, kun aurinko ja luonto pikkuhiljaa heräävät täyteen kukoistukseensa. Siitä kuitenkin lisää toisessa kirjoituksessa...

5 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa kotona keksinyt kaikenlaista näperrettevää. Mä en vielä jotenkin osaa keskittyä lukemiseen ja kirjoihin mitä ennen olen tehnyt paljonkin, mutta käsillä näpertely missä ajatukset saa välillä harhailla toimii :)

  Ja itse kanssa suunnittelen kaikenlaisia muutoksia, kodin sisustamista, jopa muuttoa. Ehkä se on jotain sijaistoimintaa suremiselle, jotain muutoksen hakemista elämään kun sitä ei lapsen myötä tullut.

  Halaus <3

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla :) Mullakin on edes välillä tullut tuollaisia into-puuskia/kausia. Että se tuntuukin hyvältä todella! Saisi tulla useamminkin - tuntuu vielä usein, että positiiviset tunteeni ovat jonkinlaisen "sumuharson" sisällä, etten oikein meinaa niitä tavoittaa, vaikka yritän, ja vaikken olisi erityisen surullinenkaan.

  Aurinkoisia päiviä, kauniita hiihtokelejä ja nauti kaikista noista kivoista projekteista! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kisu ja Turnip :) halaukset teillekin ja aurinkoa viikkoon!

  VastaaPoista
 4. Moikka :)

  Onpa ihana kuulla että olet löytänyt jotakin mistä innostut. Itselle se on loistava tunne kun huomaa innostuvansa jostakin ihan vaikka arkiaskareista, nauttii jopa siitä kun uudet verhot saa makkariin tai vaikka vaihtaa järjestystä, siitä tulee mulla tosi hyvä mieli. Kun muistaa viimme keväänä että uskoi että en tule nauttimaan enää mistään... Kaivoin jälleen piitkästä pitkästä aikaa maalaus tavarat esiin ja ajettelin taas aloittaa harrastuksen joka on vuosia sitten jäänyt. Jotenkin sekin auttaa, saa purkaa tuntemuksensa taululle...
  Jotenkin tämä kevät aurinko on virkistänyt kummasti, mutta kyllä kuukausen päästä oleva vuosipäivä kummittelee kummasti mieltä.
  Odotan kyllä kesää, jospa tulevasta kesästä pääsisi nauttimaan, kun viimme kesä kyllä jäi ihan näkemättä.
  Kaikkea hyvää ja keväisen auringon paistetta sinulle.
  <3 halauksin eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eveliina, kiva kuulla susta ja mukava kuulla että sinnekin kuuluu ihan hyvää <3 Mullakin kyllä kummittelee tuo vuosipäivä...miten se tuleekin niin nopeasti?!? pelottaa että ajaudun taas muistojen kautta samoihin syövereihin kuin viime vuonna. Ehkä hetkellisesti se on väistämätöntä, mutta toivottavasti valo palaa sen jälkeen. Aurinkoa sinnekin, halauksin.

   Poista