perjantai 26. heinäkuuta 2013

Odotuksen ensimmäinen puolisko ja haaveilua tulevasta

Mietiskelin pitkään, aloitanko uuden blogin jossa voisin kirjoittaa enemmän raskaudesta kuin surusta. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että eihän minulla ole kuin yksi elämä iloineen ja suruineen, joten miksi sitten pitäisi olla useampi blogi. Kaikki asiat oikeastaan liittyvät toisiinsa. Erityisesti odotuksen onnen ja esikoisen kuolemasta johtuvan surun olen todennut lomittuvan toisiinsa niinkin vahvasti, että välillä en edes erota niitä toisistaan. Tämä blogini jatkunee siis kirjoituksilla sekä surusta että odotuksesta ja ehkä muustakin elämästä.

Toisen vauvan, kutsumanimeltään Örpin, odotus on tähän saakka sujunut ongelmitta. Pahoinvointi oli alussa lievempää kuin esikoisesta, samoin liitoskivut ja muut mukavat oireet. Pääkin on kestänyt yllättävän hyvin kasassa, joskin kiitos siitä kuulunee läheisteni lisäksi ihanalle neuvolaterkkarilleni, joka on sama kuin esikoisenkin odotuksessa. Kävimme alkuraskauden ultrassa jo 6+4 viikolla, jonka jälkeen vierailimme neuvolassa ultrailemassa tulokasta tasan viikon välein. Pidempää taukoa en olisi kestänyt, oli pakko saada tietää että sydän sykkii edelleen. Näin jatkui aina 16. raskausviikolle saakka, jonka jälkeen kävimme neuvolassa kahden viikon välein. Vaikeimmat olivat ne pari viikkoa, jolloin alkuraskauden oireet olivat vähentyneet, mutta potkuja ei tuntunut. Silloin pelkoja oli enemmän ilmassa, mutta siitäkin selvittiin. Myös sairaalalla ollaan oltu todella ymmärtäväisiä tilanteemme suhteen. Ultramme tekee aina sama erikoislääkäri, oikeastaan se ainut lääkäri, johon tässä sairaalassa luotan. Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä tiiviimmin saamme äitiyspolilla käydä. 

Olen nyt pari viikkoa pohtinut, miten saisin upotettua itseäni enemmän vauvamaailmaan. Tiedättekö mitä tarkoitan? Ongelmani on se, että en pysty kuvittelemaan sitä hetkeä, kun saamme kannettua vauvan turvaistuimessa kotikynnyksemme yli. Surullista, tiedän. Niinpä minun on siis pitänyt nähdä normaalia enemmän vaivaa, jotta pystyn kuvittelemaan tämän vauvan osaksi arkeamme. Pari kertaa olemme mieheni kanssa päättämällä päättäneet, että hei, nyt haaveillaan hetki tulevasta. Ja silloin olemme puhuneet vähän äitiys- ja isyysvapaista, vähän tulevasta joulusta, vähän mahdollisista vauvan nimistä. Miten hyvältä se tuntuukaan! Mutta ei se luonnostaan tule, niin kuin ensimmäisellä kerralla. Hiljaa mielessäni välillä pelkään, että mitä enemmän haaveilemme tulevasta, sitä korkeammalta tulen tippumaan. Mutta eihän se niin mene. Siksipä haaveilen. Unelmoin. Nautin. Hymyilen ja silitän vatsaani. Laulan vauvalle. Juttelen hänelle. Kerron, miten paljon häntä rakastamme, miten paljon hänet haluamme kotiin.

Ennen rakenneultraa päätin, että jos kaikki on hyvin, ostan hänelle jotain pientä. Rakenneultrasta on jo kaksi viikkoa, enkä vieläkään ole pystynyt menemään kauppoihin hypistelemään mitään. Ehkä pian, ehkä ihan lähipäivinä sen teen. 

4 kommenttia:

  1. Ihana kuulla tällaisia uutisia Johanna <3

    Mulla menee raskaus ihan samoissa tunnelmissa. Yhden kerran olen KATSONUT, en edes koskenut, kaupassa pieniä vauvan vaatteita. Seisoin siinä hyllyn edessä ja ihastelin miten pieniä ne ovatkaan. Mitään en ole uskaltanut hankkia. Äitiyspakkauksen tulessa en olisi sitä varmasti edes avannut, ellei poika olisi vaatinut. Nyt pakkauskin on kyllä siirretty varastoon odottamaan... Minäkin ajattelen, että jos kuvittelen kaiken sujuvan tällä kertaa hyvin, tulen putoamaan korkammalta kuin koskaan. Puhumme myös miehen kanssa tulevaisuudesta todella vähän, joskus saatan ohimennen sanoa että jos olen ensi talvena kotona niin... Nimeä tosin sukupuolen paljastuttua olemme miettineet, siitäkin ajattelen että jos vauva ei nytkään tule kotiin, niin ainakin hänellä on rakkaudella valittu nimi valmiina.

    Välillä tulee kyllä niitä hetkiä, kun uskallan olla pienen hetken onnellinen, tässä ja nyt. Kun tunnen pienet potkut. Vaikka tulevaisuutta en osaa kuvitella, juuri nyt kaikki on hyvin. Joten yritetään nauttia edes tästä hetkestä. Nyt kaikki on hyvin.

    Halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme päättäneet asennoitua niin, että vauva tulee kotiin. Toki aina joskus vilahtaa mielessä, että entä jos ei, mutta pääosin olen positiivinen tulevaisuuden suhteen. Tuo on vaikea asia, että en pysty kuvittelemaan vauvaa kotona...Psykologi sanoi sen johtuvan kehomuististani; viimeksikin olin raskaana, mutta siihen se sitten loppuikin.

      Olemme myös tulleet siihen tulokseen, että pahimpaan valmistautuminen ei auta mitään, pudotus tulee joka tapauksessa yhtä korkealta jos jotain tapahtuu, oli sitten suunniteltu tulevaa tai ei. Tämän vuoksi olen päättänyt nauttia tästä kaikesta, odotusaika on kuitenkin todella ihanaa aikaa. Toivottavasti sinäkin uskallat alkaa nauttimaan loppuraskaudesta <3 halauksia ja voimia!

      Poista
  2. Mahtavaa blogi jatkuu, olen jo odottanutkin. Nauroin ehkä parhaimmalle kutsumanimelle ikinä :D

    Halauksia ja voimia teille <3

    VastaaPoista