torstai 13. helmikuuta 2014

Kolmen kuukauden kuulumisia

Eilen pojalla oli 3kk neuvola. Pituutta oli vähän päälle 60 cm ja painoa n. 6300g. Huh huh, hurjaa ajatella että syntymästä pituutta on tullut lisää jo 10 senttiä ja paino on tuplaantunut! On se iso poika <3

Kaikki oli neuvolassa muutenkin oikein mallikkaasti. Pääosin tämä neuvolakäynti meni äidin ja isän asioista jutellessa, heh. Olimme saaneet kotitehtäväksi täyttää kolmisivuisen voimavarakyselyn ja masennustestin. Näiden kautta sain purettua neuvolatädille edellisessä postauksessa kirjoittamiani asioita, pelkoja ja syyllisyyttä. Hän ymmärsi, mikä tuntui todella hyvältä. Sovittiin, että jos siltä tuntuu, varaisin taas ajan perheneuvolan psykologille. Jännä juttu sinänsä, jo noiden asioiden ääneen sanominen on helpottanut olotilaa.

Neuvolakäynnin lopuksi poika sai ensimmäisen rokotteensa, sen ns.vitosrokotteen. Hurjia juttuja rokotteista lukeneena ja kuulleena, olimme päättäneet että pojalle laitetaan vain yksi rokote kerrallaan. Toinen rotarokote laitetaan vasta kun maha on täysin parantunut, ja pneumokokkirokote laitetaan 4kk neuvolassa. Samalla tavalla jaetaan 5 kuukauden iässä saatavat rokotteet.

Eilen illalla meillä sitten itkettiin rokotetta jonkin verran. Annoimme nestemäistä panadolia ja poika nukkui suht hyvin yön. Tänään poju on ollut oma itsensä, eli pääsimme todella helpolla! Ihan välihuomautuksena, nestemäinen panadol on huippujuttu! Yllättäen poika kakkasi supon heti ulos (äidin käsille tottakai, heh) mutta nestemäistä versiota lipitettiin sitten ihan innoissaan, sekun maistui (ilmeisesti) mansikalle!

Pojan maha ei edelleenkään ole täysin ennallaan. Löysällä on, ja vertakin on silloin tällöin löytynyt vaipasta. Harkitsemme nyt, vaihdammeko maidon Nan sensitiveen. Se olisi hellävaraisempi. Onko kellään kokemusta tuosta korvikkeesta?

Luopumisenkin tuskaa täällä on koettu. Imetys on nyt finito. Pari kertaa olen lopettamispäätöksen jälkeen joutunut pumppaamaan täysiä rintoja, mutta heti kun rinnat eivät enää täyty, lopetan koko homman. Vähän syyllisyyttä tuo lopettaminen on herättänyt. Yritinkö nyt tarpeeksi? Koitan kuitenkin olla ylpeä siitä, että poika sai äidinmaitoa päivittäin 3kk ikään saakka. Ja onhan pakkasessakin vielä lisää maitoa. Yritämme joka päivä muistaa sitäkin sulatella. No, haikea olo tästä lopettamisesta kyllä tuli. Niin haikea, että vaikka olin jo reilun viikon vain pumpannut (en enää imettänyt) oli pakko vielä sunnuntaiaamuna imettää. Viimeisen kerran. Kokea se ihmeellinen yhteys minun ja pojan välillä. Se oli ihana hetki.

Ensi viikolla miehellä on talviloma ja lähdemme pohjoiseen minun perheeni luo. Matka on reilu nelisen tuntia, jännittävää! Pitänee mennä täysin pojan ehdoilla tuo automatka. Olen kyllä luottavainen että kaikki menee hyvin.

Tällaista tänne. Tylsää, mutta samalla niin kovin ihanaa arkea <3.

4 kommenttia:

  1. Kiva on ollut lukea kuulumisiasi. Vauva-arkea <3 Se on jännä juttu tuo imetys, kun se herättää niin vahvoja tunteita (tuttuja tunteita itsellenikin). Kannattaa tosiaan vaan kuunnella itseään, tiedät kyllä mikä on sinulle/teille parasta- ja ei ole syytä tuntea syyllisyyttä <3. Toivottavasti lomareissu sujui mukavasti ja muutenkin kuuluu oikein hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kisu kommentista :). Olisi mukava kuulla mitä teillekin kuuluu!

      Poista
  2. Itsekin olen harkinnut nyt imettämisen lopettamista. Olen alkanut huomaamaan että maitoa ei riitä isolle pojalle (3 kk ja 7 kg) enää tarpeeksi ja annan kuitenkin jo korviketta. En jaksaisi enää sitä rumbaa että ensin imetän ja koko ajan miettii että paljon sieltä nyt tulee ja loppujen lopuksi kuitenkin annan korviketta. Muutenkin imetys ei tunnu enää samalta. Ehkä se on tuo stressi joka siitä on tullut. Helpompaa olisi siirtyä korvikkeeseen kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän potenut huonoa omatuntoa...mietin jatkuvasti että yritinkö tarpeeksi, olisiko pitänyt vaan enemmän pumpata ja enemmän imettää. Mutta sen tiedän että väkisin ei kannata yrittää. Mielestäni kokonaisuus ratkaisee, eli jos imetys ahdistaa niin paljon että se vaikuttaa omaan mielialaankin, silloin on ehkä parempi lopettaa. Ja tiedän niin hyvin, miten raskasta on tuo imetys+pullorumba JOKA syötöllä!

      Poista