torstai 27. helmikuuta 2014

Yöheräilyt -joku kausi vai pysyvää?

Äiti ja isä ovat vähän väsyneitä. Meillä on nyt joku kausi. Itkukausi. Viime yönä herättiin n.30-60 min välein pojan itkuun, vaikka syöntejä oli vaan kerran. Poika on nyt 3,5 kk. Kuuluuko tuommoiset heräilyt ja yöitkut tähän ikään?

Olen epäillyt jo jonkin aikaa että eka hammas puskee jo läpi. Kirkasta kuolaa tulee rutkasti ja koko ajan pitää jyrsiä purulelua tai omia käsiä. Jollain tavalla poika on ollut vähän ärtyneempikin... siis edelleen nauraa paljon mutta hermo menee nopeammin. Uuttakin on opittu paljon, vaikka liikkeelle ei ole vielä lähdettykään. Nämä seikat voivat kai öihinkin vaikuttaa?

Tiedän, en saisi valittaa, meillä kun on ollut tähän saakka maailman helpoin vauva. Mutta kyllä väsy on yllättänyt nyt tosi nopeasti näiden yöheräilyjen ansiosta! Miesparka joutuu vielä käymään töissäkin.

Onko tämä siis joku kausi? Kokemuksia?

4 kommenttia:

  1. Taitaa kuulua ikään. Meillä oli tuossa iässä tuollaista ja niin tuntuu kaikilla muillakin olevan. Vaiheilua, vaiheilua, sitä tämä elämä nykyään on :D

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti myös allergiat puhkeavat usein tuossa iässä. Meillä aloitettiin silloin entistä kovempi valvominen ja heräily ja ikeniä ja suuta kutitti myös. Selvisi laaja-alaiset allergiat, tärkeimpänä maito ja viljat. Mutta kuten S. Viherlehtokin sanoo, voi hyvin kuulua ikään ja toivottavasti näin!

    Samalla esittäydyn ja kerron, että olen jonkin aikaa lukenut blogiasi. Kiitos kovasti siitä. Aurinkoisia kevätpäiviä <3

    VastaaPoista
  3. Kokeilkaa antaa särkylääkettä, jos lapsi vaikuttaa siltä, että siihen sattuu. Meillä auttoi hammasitkuihin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Onneksi jokainen yö ei ole ollut yhtä paha kuin tuo yö ennen postausta. Vaikka on poika selkeästi levottomampi ja ärtyisämpi kuin aikaisemmin. Syy kyllä taisi löytyä; kaksi alahammasta jo pilkottaa ikenen alta. Puhkeaisivatpa nyt nopeasti! :D

    VastaaPoista