perjantai 24. tammikuuta 2014

Hemmetin vakuutus ja ihanat yöt

Kuten otsikkokin kertoo, tänne kuuluu hyvää ja huonoa. Pääasiassa hyvää.

Noh, esikoisen odotusaikana kilpailutimme vakuutukset koska olimme ottamassa tytölle odotusajan vakuutusta. Koska saimme minun ammattijärjestön jäsenyydestä isohkon alennuksen Ifillä, päätimme siirtää kaikki vakuutukset sinne. Vakuutukset olivat vuositasolla suht edulliset ja ehdotkin hyvät. Paitsi odotusajan vauvavakuutuksessa, joka olikin aikamoinen harhalyönti ja nostaa edelleen niskavillat pystyyn. Vielä kertauksen vuoksi, jos joku ei muista; kun terve lapsi kuolee syntymän jälkeen, vakuutuksesta ei saa mitään. Ja ei sillä että rahan perässä olisimme olleet, mutta noin periaatteesta.

Sitten pojan vakuutukseen. Haimme suoraan lapsivakuutusta 2kk iässä Ifiltä. Terveysselvityksessä tulivat ilmi pojan virustauti 5 vkn iässä, viime viikkoinen mahatauti ja hemoglobiiniseurannat 6kk ikään saakka johtuen syntymän jälkeisestä veriryhmäimmunisaatiosta. Arvaatteko mikä on tulos? Emme saaneet vakuutusta.  Että näin. Kyllä pisti sapettamaan, niin miestä kuin minua. Syynä hb seurannat. Vasta kun ne ovat ohi, voimme hakea vakuutusta. P*skat. Taidamme kilpailuttaa pari muutakin yhtiötä ja jos jostakin satumme saamaan vakuutuksen, vaihdamme kaikki Ifiltä pois. Jos emme saa mistään, sitten ei auta kuin odottaa vielä 3,5kk ja toivoa ettei tulisi ainakaan korvatulehduksia tai allergioita. Kyllä oikeasti ihmetyttää... Terve poika eikä saa vakuutusta! Kyllä niillä on niin ihmeellisiä porsaanreikiä että tekisi mieli irtisanoa kaikki vakuutukset.

Onko jollakin hyviä kokemuksia jonkun tietyn vakuutusyhtiön lapsivakuutuksista?

Vakuudettomuuden kunniaksi päätin sitten uhmata kaikkia sairauksia ja lähdimme heti seuraavana päivänä pojan, työkaverini ja hänen tyttövauvan kanssa kaupungille. Ihanaa, vapauttavaa, virkistävää! Vauvat nukkuivat koko kolme tuntia ja äiti pääsi tuulettumaan. Vaikka ei tuota vakuutuksen antamaa turvaa olekaan, niin ei siitäkään tule mitään että eristäydyn kotiin. Ihmisten ilmoille siis, mars! JA vielä täytyy todeta, että pikkujuttujahan nuo pienet sairastumiset ovat, jos niitä tulee. Meillä on perusterve ja ELÄVÄ poika, tällä hetkellä vain sillä on väliä. Muusta kyllä selviämme.

Sitten muita mukavia asioita, mitä arjessa on tapahtunut. Yöt. Meillä nukutaan, pitkiä pätkiä!! Tosin vasta 3 yötä, joten tiedän erittäin hyvin että homma voi vielä muuttuakin. Ja muuttuukin. Mutta voi että on ollut ihanaa, kun poika syö vain kerran yössä. Viimeinen syönti ennen yötä on nyt n.klo 20.30-22, yösyöttö klo 2-3.30 välillä ja aamusyöttö klo 6-7 aikaan. I-HA-NAAAAA!

Pakkaset vaan meinaavat sekoittaa päiväunet. Jos lenkille ei pääse, kunnon pitkät päiväunet meinaavat jäädä väliin. Siksi eilen lähdimmekin kaupungille, koska arvasin että poika nukkuu koko reissun. Mutta jos on kotipäivä, unet menee harakoille. Mikä avuksi?

14 kommenttia:

  1. Omalle vauvalle (3,5kk) emme ole ainakaan toistaiseksi ottaneet sairausvakuutusta, sillä julkinen terveydenhuolto on niin hyvä ja luotamme siihen täysin. Ymmärrän kyllä yksityisellä käymisen helppouden ja vakuutuksen tuoman turvan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, tuota minäkin olen pähkäillyt että riittäisikö julkinen terveydenhuolto. Tähän mennessä olemme saaneet pojalle heti ajan lääkärille ja hoito on ollut tosi hyvää. Lisäksi usko tai älä, vaikka asumme suht isossa kaupungissa, täällä ei ole yksityistä lastenlääkäriä! Siksikin olen miettinyt, kannattaako vakuutus...

      Poista
  2. Voi elämä... Mä taisin aiemminkin laittaa, että onneksi ehdittiin saamaan vakuutus ennen ensimmäistä korvatulehdusta. Mä en taas niinkään ole tyytyväinen julkiseen terveydenhoitoon ja on ollut niin äärettömän helppoa kipittää yksityiselle lääkäriasemalle missä aina on hoitamassa lastenlääkäri eikä mikään tk.n vastavalmistunut yleislääkäri (toki ei saa yleistää, mutta omat kokemukset on huonot) Mehän ei nyt saatu raskausajan vakuutusta, olisin kyllä ottanut jos olisi saatu. Meillä on kaikki vakuutukset Pohjolassa, Pojan kanssa on aina toiminut moitteettomasti ja helposti. Varmasti jokaisella vakuutusyhtiöllä on niitä puolesta ja vastaan asiakkaita. Toivottavasti teidän poikanen pysyy nyt terveenä ja saatte vakuutuksenkin kuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Eiköhän kaikki järjesty, en oo nyt jaksanut enää stressailla. Päivä kerrallaan, tärkeintä että pojalla on kaikki hyvin tässä ja nyt <3 :)

      Poista
  3. Meidän poika on nyt 2 v 4 kk ja hyvin on pärjännyt ilman vakuutusta. Terveyskeskukseen on päästy aina heti tarpeen tullen ja saatu hyvää hoitoa. Eipä mitään vakavampaa ole kyllä ollutkaan. Jokunen flunssa, yksi kurkunpääntulehdus ja perättömäksi todettu maitoallergiaepäily (oli vain jotain pikkulapsen herkkyyttä tai lievää atopiaa, joka on nyt kadonnut). Hirveän paikkakuntakohtaista tuo tietysti on ja ison kaupungin terveyskeskustenkin välillä voi olla eroa.

    Päätimme olla ottamatta vakuutusta sen kalleuden vuoksi. Muutaman kerran vuodessa voi käydä yksityisellä vakuutuksesta säästyneillä rahoilla ja pahimmat sairaudet hoidetaan joka tapauksessa julkisilla. Pahinta vakuutuksettomuuden kannalta taitaisi olla, jos olisi jotain suolisto-oireilevaa allergiaa tai muuta, jota julkisella ei oteta vakavasti ja joka vaatii pidempiä tutkimuksia ja hoitoa. Tämä riski päätettiin ottaa, kun ei suvussa juuri allergioita tai muita epämääräisiä oireita ole ollut. Tapaturmavakuutus toki otettiin, kun lapsi alkoi opetella kävelemään.

    Sisällä nukkumisesta: Oletko kokeillut kapaloida lasta? Jotkut tutkijat väittävät, että ulkona nukuttujen unien pituus perustuu suurelta osin siihen, että vauva pakataan tiiviiseen pakettiin, jossa ei juuri mahdu liikkumaan. Saman vaikutuksen voisi siis saada kapaloimalla. En omalta kohdalta ehkä ihan täysin allekirjoita noita tutkimuksia, mutta kannattaahan sitä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapalointi ei oikein meidän poikaa miellytä. Selkeesti ahdistaa. On siis kokeiltu :)! Mutta löysin yllättävän helposti ratkaisun päiväuniin. Jos ei ulos päästä, oma pinnasänky osoittautui parhaaksi päiväunipaikaksi. Makkarissa on myös sopivan viileää, joten uni maistuu. Aikaisemmin poika on siis sisällä nukkunut päiväunet tuossa toisessa pikkumakkarissa äitiyslaatikkoon tehdyssä sängyssä tai ihan vain sohvalla taljan päällä. Nyt joutanee tuo äitiyslaatikko varastoon, taitaa olla liian pikkuvauvajuttuja meidän pojalle ;)

      Poista
  4. Meillä on Tapiolassa vauvavakuutukset, ja ainakin tällä 7kk kokemuksella oon ollut tyytyväinen. Meilläpäin julkinen terveydenhuolto on ihan surkea ja aikoja ei meinaa saada. Yksityidelle erikoislääkärin ajan on saanut aina heti. Meillä oli yksi korvatulehdus rasmuksella 5kk, joten käyttöä tolle vakuutukselle on ollut.

    me otettiin jo raskausaikana, ja monikkoraskaudesta huolimatta saatiin vakuutukset. Mutta varmasti porsaanreikiä löytyy tapiolastakin, omalla kokemuksella voin kuitenkin vaan suositella yrittämään! Ehdot oli hyvät ja korvauspalvelu helppo ja nopea :)

    Pidetään peukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, voi ihanaa miten pitkiä unipätkiä!! Meillä tuli takapakkia alusta ja nyt heräillään 2-4 tunnin välein. . Parhaimmillaan vuoronperää tunnin välein. . NAUTI!! :D

      Poista
    2. Tapiolasta aattelinkin pyytää tarjouksen ainakin. Lisäksi ehkä Pohjantähdestä, siitä olen lapsivakuutuksen osalta kuullut hyvää. Kiitos peukuista!

      Ja juu, yöt on kyllä nyt sujuneet hienosti, ja edelleen mennään sillä rytmillä! Jee! Olen ihan varma että jossain vaiheessa ne meilläkin vielä muuttuu, joten pitää nyt nukkua kun saa. Eikös ne vauvat ala nukkumaan huonommin kun alkavat liikkumaan? Kun uudet päivän aikana opitut jutut tulevat uniinkin :). Teilläkin on varmaan pojat juuri siinä iäsä :)

      Poista
  5. No kyllä on tyhmää, että tuollaisen takia ei If myönnä vakuutusta! Meillä on kaikki vakuutukset Turvassa ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Otettiin pojalle vakuutus jo odotusaikana ja vuoden vakuutus maksaa noin 400e eli ei mielestäni kovin paha.
    Vielä toistaiseksi olemme selvinneet muutamalla flunssalla, mutta en halua ottaa riskiä, että jotain tapahtuisi ja sitten sitä ei olisi.

    Itse suosin mieluummin yksityistä. Tuntuu, että tk:ssa ne ei vaan tiedä tarpeeksi ja hoidon laatu ei ole parhainta. Plussana tietty se, että yksityiselle pääsee heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tyhmää on. Joo eihän ne tk:ssa tunnu tietävän mistään mitään, mutta meidät on tähän mennessä ohjattu aina sairaalan lastenpolille ja siellä hoito on ollut hyvää. Mutta jatkossa isomman lapsen kanssa tyytyminen olisi varmaan tk:n, ja toki sinne yksityiselle omallakin rahalla pääsee. Haemme kuitenkin vielä parista paikasta tarjoukset, toiv.käy paremmin!

      Poista
  6. Vanha postaus, mutta sen haluaisin vielä vakuutuksista sanoa, että kannattaa huomioida vaikka julkiselle puolelle helposti ja nopeasti pääsisikin niin lääkkeet maksaa aina saman verran! Esim. Atooppisen ihon hoitoon kuluvat rasvat ym. hoitovoiteet maksavat vuosittain huimia summia!

    VastaaPoista
  7. Niinpä! Ja siksipä juuri täällä riemuitsen kun saimme tänään tietää että Tapiola myönsi vakuutuksen ilman rajoitusehtoja! Hurraa!

    VastaaPoista
  8. Oi, että! Mahtavaa! On Se vaan niin paljon kevyempi olla kun tietää, että vaikka tulisi mitä, voi keskittyä hoitamiseen eikä raha-asioihin :)

    VastaaPoista