tiistai 10. syyskuuta 2013

Tätä päivää

Soitin eilen oman sairaalan lääkärille kysyäkseni antibioottihoidosta, joka minulle toisesta sairaalasta määrättiin. Kuulin hänen äänestään, että hän ei todellakaan ollut mielissään että kuuri oli määrätty. Totesi, että käytä se nyt sitten, eipä hän voi mennä asiaa kumoamaan. Että kyllähän se todennäköisesti strepton tappaa, hetkeksi.

Huoli on ehkä vähän helpottanut viikonlopusta, ainakin nyt voin vähän hengähtää kun antibioottikuuri on päällä. Yritän jälleen elää tätä päivää enkä huomista tai ensi viikkoa, niin on paras. Onneksi lääkärikontrollejakin on tiheään, ensi maanantaina jo omassa sairaalassa ja siitä puolentoista viikon päästä synnytyssairaalassa. Sitten on täynnä "jo" 32 rv. Vaikka vähänhän se vasta on. Aika tuntuu matelevan entistä hitaammin.

Alan pikkuhiljaa orientoitumaan kotona oloon. Viime viikolla olin vielä ihan pöllämystynyt, saatoin muutamankin tunnin vain istua ja tuijotella eteen. Tällä viikolla olen "osannut" jo olla kotona puuhastellen pieniä juttuja. Eilen ihan nauratti kun tajusin että olin koko päivän tehnyt käsitöitä ja kuunnellut radiota. Olenkohan mummoutumassa? Työn alla on nyt vauvan peiton lisäksi vauvan neulepipo.

Selkeästi olin muuten yliväsynyt töistä, raskausvaivoista ja kaikesta stressistä, joten senkin vuoksi kotona olo tekee hyvää. Sunnuntaina nukuin 12 tunnin yöunet ja päälle vielä tunnin päikkärit. Tänään heräsin puoli kaksitoista! En ole oikeasti nukkunut niin myöhään koko raskausaikana, koska nälkä on herättänyt viimeistään yhdeksältä.

Vauvallakin on rytmi jotenkin muuttunut ja liikkeet tuntuvat eri tavalla. Viime yönä vauva mekasti mahassa nukkumaan mennessä, samoin joka kerta kun heräsin vessaan. Yhden vessareissun jälkeen kesti melkein tunti ennen kuin vauva rauhoittui. Yökukkuja siis. Potkutkin ovat pääosin vaihtunut möyrintään. Aamuisin ja iltaisin tulee vain kunnon potkuja. Muistelen kuitenkin että isosiskon kanssa kävi samoin, joten yritän olla huolestumatta. Vaikka siis huolestun kuitenkin.

Aurinkoista viikkoa, vielä näköjään kesä jatkuu hetken aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti