torstai 31. tammikuuta 2013

Energiapula

Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki energia menee töihin ja ylipäätään siihen että jaksaa olla. Väsymys on aivan hirveä ja säännöllisesti tuleekin kysyttyä itseltään, että haukkasinkohan liian ison palan? Aloitin työt tammikuussa siis täysipäiväisesti. Into työhön on taas tullut takaisin, mutta jaksaminen ei ole sen parempi kuin syksyllä. Monta kertaa yliväsyneenä mietin, että missä vaiheessa tulee raja vastaan? En ole ihminen joka hakee sairaslomaa huvin vuoksi. Minulla pitää oikeasti olla pää joko fyysisesti tai henkisesti kainalossa, että suostun menemään lääkärille. Vielä en ole siinä pisteessä. Mutta kun en haluaisi kaikkea energiaani pistää työhönkään. Jos jotain olen oppinut, se on se, että työ on vain työtä. Se itse elämä on työn ulkopuolella.

Tuon jaksamisen vuoksi ihmissuhteet on välillä aika retuperällä. En vain jaksa tarttua puhelimeen tai nähdä juuri ketään. Pelottaa, että kohta minulla ei ole enää ystäviä, kun en vain jaksa hoitaa sosiaalisia suhteita. Toivottavasti heillä riittäisi vielä ymmärrystä. Mutta miten paljon yksi ihminen voi ymmärrystä saada? Ei minunkaan kohdallani kärsivällisyyden kuminauha veny varmaankaan loputtomiin. Jos tätä luette, niin sen vain haluan sanoa, että toivottavasti tiedätte olevanne rakkaita vaikka minusta ei välillä kuulukaan. Olette kaikki ajatuksissani lähes päivittäin.

Aika tuntuu menevän eteenpäin ihan hirvittävän nopeasti. Nyt on jo tammikuun loppu ja viikonloppusuunnitelmia on lyöty lukkoon jo maaliskuulle saakka. Ja suunnitelmat tietävät aina sitä että aika suhahtaa ohi silmien edessä. Mutta sehän on vain hyvä, kaikella tavalla.

2 kommenttia:

 1. Mä huomaan saman nyt tämän parin viikon kokemuksella että töissä on ihan kivaa. Mutta vaikka on kivaa se ei suoraan tarkoita sitä että jaksaa... Ennen on aina hyvillä mielin jaksanut painaa ylityöt ja kaikki, nyt on kuuden tunnin jälkeen henkisesti ihan poikki. Mä en ole todellakaan ennen ymmärtänyt mitään tästä henkisestä jaksamisesta. Mutta olen ihan samanlainen, lääkäriin menen vain jos on ihan pakko. Ja on hirveä pakko painaa eteenpäin. Jos taas jäisi kotiin niin tuntuu ettei olisi edenneet missään. Vaikka ei se nyt niinkään tietysti mene. On hankalaa :/

  Halaus Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentistasi turnip <3 kyllä tämä aika yllätyksenä tuli, että vielä 8kk tytön kuoleman jälkeenkin jaksaminen on näin kortilla...mutta omien voimien mukaan mennään. jaksamista arkeen sinullekin!

   Poista